Sesongstart Nord-Trøndelag

Postet av Nord-Trøndelag Orienteringskrets den 21. Apr 2023

Skrevet av Tove Ingulfsvann

SESONGSTART NORD-TRØNDELAG O-KRETS 2023

Snøen smelter, fuglene kvitrer og våryre o-løpere har begynt å røre på seg igjen. I den forbindelse litt info fra kretsen som kan være nyttig å ha med seg. Mer detaljert informasjon finnes også på hjemmesiden.

 

Ungdomscup:

Den velkjente TA-sprinten starter nå i Verdal 20.april. Den er nå utvidet til 10 løp gjennom hele sesongen med tradisjonell avslutning med jaktstart på Steinkjer 21.september. Vi inkluderer ny juniorklasse samt at vi legger inn mellomdistanse skog sammen med ordinær sprint. Deltagelse på 5 av 10 løp gir premie. Gledelig at Inderøy og Snåsa/Grong også arrangerer i år. Dette skal være et lavterskeltilbud for alle med hovedfokus på ungdommene. 

 

Kretsløp og KM:

Årets første kretsløp arrangeres av Frol med tradisjonelle Blåveisløpet i Børsåsen 23.april. I vårsesongen arrangeres også KM lang og KM sprint, sistnevnte da i samarbeid med Sør-Trøndelag o-krets og OL Trollelg. Nyvinningen KM-sprintstafett ser vi oss dessverre nødt til å avlyse dette året da vi ikke har lykkes å finne arrangør. Vi håper uansett klubbene mobiliserer for god deltakelse også i helgeløpene. Selv om budsjettene er stramme anbefaler kretsen gjennomtenkt premiering, gjerne med lokal forankring, og da med hovedfokus på yngre løpere. Med stadig mer detaljerte kart anbefaler kretsen at klubbene legger til rette for økt lesbarhet gjennom en maks målestokk på 1:7500 for D/H 45 og eldre. 

 

Kretslag:

Det er allerede gjennomført et par felles treninger, og vårsamling i Østfold sist helg med nærmere 40 deltakere lover godt. Det legges også til rette for felles reise/opphold til Norgescup og NM for jr/sr-løpere. Aktivitetskalender for kretslaget finner du på hjemmesiden. Kretslaget har egen facebookside også der mye informasjon kommer fortløpende, og der det er mulig å invitere til felles treninger/samlinger. 

Klubbløp:

Det arrangeres flust av klubbløp og karuseller rundt omkring allerede. Supert om klubbene kan være flinke til å legge inn klubbløpene også i eventor slik at naboklubbløpere som har lyst til å prøve seg kan komme på besøk. Der det er mulig kan man la postene henge ut et par dager ekstra og legge ut kartfilene i eventor slik at flest mulig får mulighet til å prøve seg på de lokale løpene.

 

Informasjon:

Mer detaljert info, reglement og oversikter skal finnes på hjemmesiden. Facebooksiden vil bli brukt aktivt, og fint om kretsen får tilsendt stoff dere ønsker å dele for å vise frem stor aktivitet i vår fantastiske idrett. 

 

For spørsmål kontakt oss gjerne:

Leder: Kurt Ove Melbye, kurt_ovem@hotmail.com, 41043924

Info-ansvarlig: Tove Heggdal Ingulfsvann, tove_heggdal@hotmail.com,