Koronainformasjon

Postet av Nord-Trøndelag Orienteringskrets den 26. Apr 2021

Skrevet av Rannveig Steinsvik

Koronainformasjon NTOK 25.04.21

Nå har samfunnet så vidt begynt å åpne opp igjen, men fortsatt er det mange restriksjoner og begrensninger når vi skal arrangere o-løp i klubb og krets. Vi ber alle klubber følge forbundets regler som ligger vedlagt. I enkelte kommuner vil det være strengere regler enn dette, og da er det alltid strengeste regler som gjelder.

Korona oppdatering nr 2 fra 16. april - Nyheter - Norsk Orientering

Vi ber klubbene følge med NOF og kretsens sider fremover når eventuell ny oppdatering kommer.

Det har vært litt diskusjon rundt løp i egen o-krets, region eller naturlige samarbeidsregioner. NTOK anbefaler klubbene å følge samme regler som gjelder for Sør-Trøndelag, der de klart anbefaler å følge o-kretsgrensen og ikke utvidet region. Fornuftig å ha samme politikk i de to kretsene på dette.

Smittesituasjonen i Trøndelag er heldigvis lav, men det anbefales å unngå unødvendige reiser så deltakelse på løp i STOK for utøvere fra NTOK og vice versa bør vi unngå. Dette vil kunne bidra til økt smitte. Vi anbefaler derfor klubbene om kun å tillate deltakelse fra egen krets. 

Vi forstår at dette kan oppfattes firkantet, men nå er vi i ferd med å åpne samfunnet og det vil være uheldig om o-sporten skulle få skylda for et smitteutbrudd som forsinker prosessen. (ref. STOK)

Vi håper at arrangørene av de første løpene i NTOK, det være seg Blåveisløpet, Vårløpet og Verdal 2-dagers lager en klar ungdomsprofil på sine løp med gode og attraktive løpstilbud for barn og unge. Vi anbefaler gjerne at løyper fra disse løpene blir stående noen dager ekstra der utøvere over 20 år kan løpe dem som trening på eget initiativ.

Så får vi jobbe videre for at idretten så fort som mulig er åpen som normalt igjen for alle.

For kretsstyret NTOK

Kurt Ove Melbye, kretsleder